Werkwijze

Als voedingsdeskundige begeleid ik u naar een gezond gewicht. We gaan kijken naar uw huidige eet-en leefpatroon en van daaruit gaan we stap voor stap structurele veranderingen aanbrengen. In eerste instantie spreken we een intake en 6 consulten met elkaar af en kijken we daarna verder hoeveel begeleiding u nog nodig heeft. Het kost gewoon tijd om vaste gewoonten te doorbreken en te veranderen. Het gaat erom dat u een eet- en leefpatroon ontwikkelt dat bij u past en dat u voor altijd vol kunt houden. Wanneer u besluit door mij begeleid te willen worden, zal ik u vragen om een eetdagboek bij te houden en een vragenlijst (anamnese) in te vullen. Zowel de vragenlijst als het eetdagboek ontvang ik een paar dagen vóór het intake gesprek van u retour.

Waarmee kan ik u helpen? Volwassenen met overgewicht, ondergewicht of weinig energie help ik door middel van gezonde voeding en professionele persoonlijke begeleiding. Ook echtparen / samenwoners kunnen bij mij terecht op een gezamenlijk consult.

Intake gesprek (60 minuten)

We bespreken het door u ingevulde eetdagboek en de vragenlijst. In het gesprek zal ik ook de doelstelling en de haalbaarheid met u bespreken. U wordt vervolgens gewogen en de taille-omvang wordt gemeten. Na dit gesprek ontvangt u een uitgebreid voedings- en beweegadvies.

Vervolgconsult (30 minuten)

Bij de vervolgconsulten bespreken we het advies. Tijdens het consult is er tijd voor vragen, tips en bijstellen van het advies. Bij elk consult wordt er weer gewogen en de taille-omvang gemeten om de effecten van uw inspanningen vast te stellen.